Om

History

Den röda tråden - entreprenörskap och kvinnliga förebilder

siv maj 2021

CV/utmärkelser: Projektledare, eventarrangör, Business Coach, Certified Networker och Asentiv Coach inom relationsmarknadsföring genom studier i bl.a. Santa Rosa, Kalifornien. Entreprenörsprogrammet Academy of Excellence. Nominerad till Årets Affärsnätverkare (2011) och Stora Landpriset (2012). Vinnare i riksfinalen av Småföretagarnas Favorit i Sverige (2013).

Siv Thuresdotter är grundare av affärsnätverket Quality Business Network och den digitala tidningen samt sajten Women in Business. 

Siv startade sitt första företag 1987. Redan på den tiden klappade hennes hjärta för kvinnors företagande och tillsammans med lokala aktörer startade hon nätverket FIA på sin hemort Arvidsjaur, där hon även var aktiv som styrelseledamot i kommunens näringslivsstiftelse. Det stora intresset för att resa och träffa människor lockade Siv till flygbranschen där hon arbetade som flygvärdinna under 10 års tid. 2007 axlade hon rollen som Vd-assistent på flygbolaget City Airline samt Janus Investment AB och entreprenören Lars Magnusson fram till att hon återigen blev egen företagare på heltid 2013. Sedan dess är det fullt fokus på att skapa berikande möten via både webben och fysiska event, konferenser och föreläsningar samt digitala tjänster och stöd till entreprenörskvinnor som vill framåt. Siv erbjuder även individuell affärsrådgivning och coachning till nätverksmedlemmarna i Quality Business Network Sweden . 

Quality Business Network

QBNetwork är ett kvinnligt affärsnätverk som erbjuder både en online-community såväl som fysiska nätverksträffar i Stockholm och Göteborg. Nätverket startades 2010. Syftet är att gynna medlemmarnas affärsutveckling genom digitalt nätverkande, nätverksträffar, konferenser, studieresor och utbildningstillfällen. Sedan 2013 arrangeras årligen en populär entreprenörskonferens kallad Framgångsresan som sedan starten har lockat över 500 deltagare. Affärsnätverket har ställt ut på Bokmässan Göteborg flera år i rad och på så vis stöttat en mängd kvinnliga författare och egenutgivare med värdefull exponering. www.qbnetwork.se  

 

Women in Business (+Magazine) 
Ett koncept som lanserades av Siv Thuresdotter i januari 2021 med syfte att lyfta fram och belysa kvinnors företagande och entreprenörskap.  Den digitala tidningen ligger på ISSUU.com och artiklar kommer att läggas upp på denna sajt Womeninbusiness.se.

So stay tuned for more inspiration and business boost! 

vill du synas med oss?

Vi vill visa på förebilder och lyfta fram kvinnors perspektiv på karriär och entreprenörskap

Our partners