Pop-Up restaurang Nowhere by Oddbird nominerade för Best Experience

Nowhere, en pop-up restaurang mitt i skogen, och Oddbird är nominerade till priset Best Experience av Eventex som sedan 2009 delar ut pris till de allra bästa.

Under två dagar i slutet av augusti 2020 skapade Oddbird en tillfällig restaurang i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm där kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garbastod för menyn. Nowhere bestod av sex bord, utspridda på särskilt vackra lägen, utan kontakt med andra gäster. Bokningen öppnade den 22 juni och inom ett par minuter var det fullbokat. – Kampanjen Nowhere fick en enorm räckvidd och nådde ca 320 milj människor, som dessutom fick upp ögonen för Häringe Naturreservat i Stockholm. Och ett 100 tal tidningar världen över skrev om oss, berättar Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird International.

Grattis till nomineringen Moa Gürbüzer, hur känns det?
– Vi var helt oförberedda på det internationella intresset kring Nowhere där personer på andra sidan jorden var beredda att ta sig hit för att få uppleva restaurangen. Det bekräftar att viljan att komma närmare naturen är ett globalt fenomen. Jag blir både stolt och rörd!
Men att starta och driva ett bolag byggt på passion gör man knappast för att få priser och hyllningar. För mig handlar det om att förändra en skadlig alkoholkultur med hjälp av fantastiskt goda produkter och inte minst med kunskap. Det är kanske därför jag blir så rörd av nomineringen för just bästa upplevelse: det är precis det jag vill att Oddbird ska bidra till. En upplevelse som gör det självklart och lätt att kunna välja dryck med eller utan alkohol. Det känns faktiskt helt fantastiskt.

——————————————————————-

OddbirdOddbird grundades 2013 av Moa Gürbüzer, efter att hon arbetat i 20 år som socionom och familjeterapeut med fokus på alkoholrelaterade problem. Hennes vision var att förändra samhällets alkoholnormer och att frågan ’Vill du ha vinet med eller utan alkohol?” skulle bli lika vanlig som ”Vill du ha kaffet med eller utan mjölk?”

Idag har Oddbird vuxit till Sveriges största producent av alkoholbefriade kvalitetsviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien. Vinerna är lagrade traditionsenligt i upp till 12 månader och sedan varsamt befriade från alkohol med en patenterad metod som bevarar vinets ursprungliga karaktär.

www.oddbird.com